• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Анонимен сигнал за многобройни нарушения на строеж бе подаден към ИК „Овча купел“

Анонимен сигнал за многобройни нарушения на строеж бе подаден към ИК „Овча купел“

308 прегледа

Анонимен сигнал към Инициативен комитет „Заедно за Овча купел“ предупреди за многобройни нарушения по време на строежа на нова сграда. Става въпрос за обект между ул.761, ул.“Маестро Кънев“ 66 и ул.663. Според източника до момента са подадени множество сигнали към отговорните институции.

Все пак мерки не са взети и закона и разпоредбите за шум не се спазват. По думи на източника, строителните дейности се извършват непрекъснато и не се спазват часовете за почивка. Изкопните работи също не се извършват според законовите разпоредби.

„Започна набиване на метални пилоти за укрепване на изкопа, този метод създава недопустими вибрации и е забранено. Въпреки това продължава. Срути се оградата от към ул. 663, а изкопа от към съществуващата сграда на ул. „Маестро Кънев“ не е укрепен. Навсякъде е разположена строителна техника и се движат верижни машини.

Преди години ул.663 е изградена от един от инвеститорите, а не от столична община. Блокират изходите на гаражите на две от построените кооперации. Не почистват след строителните дейсности и пътните платна са замърсени.“, се посочва още в сигнала.

Утре Инициативния комитет ще проучи случая и ще отнесе сигнала към съответните институции.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top