• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Без каруци по улиците на София от 1 юни 2022

Без каруци по улиците на София от 1 юни 2022

259 прегледа

Общинската комисия по транспорт прие забраната за движението на каруци по софийските улици. Решението бе взето на заседанието в понеделник (10 януари). То е част от проект по изменение в наредбата за движението на територията на София.

Решението забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга по улиците за обществено ползване на територията на Столична община. Измененията трябва да влязат в сила от 1 юни 2022г.

Мотивите за предложениете изменения са липсата на регистър на съществуващите ППС с животинска тяга. Отбелязват се и множеството регистрирани случаи на различни нарушения на съществуващите наредби, свързани с въпросните превозни средства, включително управлението им от непълнолетни и малолетни лица. По някои от наземните линии на градския транспорт са регистрирани множество случаи, когато превозни средства с животинска тяга създават предпоставки за ПТП и застрашават сигурността на пътниците. При установяване на нарушение, ППС ще бъде задържано от органите на реда и ще бъде връщано след заплащане на разноските по отговорното му пазене. Животните ще бъдат предавани на Общинското дружество „Екоравновесие“.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top