• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Бившият на Алена Щерк с обвинение за убийство

Бившият на Алена Щерк с обвинение за убийство

59 прегледа

Бившият приятел на убитата IT специалистка от София Алена Щерк – Виктор Спига е с повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин. Това съобщи на брифинг говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Срещу Стига са издадени две Европейски заповеди за арест – едната е от събота и е за отвличане, а другата – за убийството на 47-годишната жена.

По тялото са открити следи от множество удари.

„Имаме официална информация, че лицето, чиито имена изтекоха в медийното пространство, е задържано в Италия във връзка с първата Европейска заповед за арест. Но с оглед на факта, че тялото на жертвата е намерено наложи повдигнато ново обвинение. Касае се множество удари по главата на жертвата и травми, които са несъвместими с живота. Към настоящия момент доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител е именно бившият приятел на Алена“, обясни заместник-главният прокурор на София Иво Илиев.

Разследването установило, че че тялото й е превозено с личния й автомобил до мястото, където е намерено. В него е имало следи от кръв. По-късно станало ясно, че возилото е управлявано именно от Виктор.

Две са предположенията за мястото на извършване на престъплението, посочи началникът на отдел „Разследване“ към СДВР комисар Стойно Цветков. Това са гаражът и автомобилът на жертвата. Установено е, че колата й се е движила в посока Перник и Радомир в нощта на 27 срещу 28 май.

„В пътуването до Радомир е имало забавяне в движелнието от точка до точка и това ни насочи към мястото, където беше намерен трупа. Иззети са веществени доказателства. От ДНК експертизите се установило, че има два профила – женски, който тепърва ще се установява, както и мъжки – по колата. Иззети са лични вещи на починалата и обвинения“, уточни комисар Цветков.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top