Двама близнаци тормозят 6-годишни деца в столична детска градина. Родители сигнализират, че децата им са със синини, а едното имало следи от забит молив в челото след посещение в забавачницата. Много от децата са били душени от въпросните момчета, твърдят още те.

„Разбрах, че един от близнаците е хванал дъщеря ми за гушата. Опитал се е да я удуши”, обясни родител на пострадало дете пред Нова телевизия.

„Синът ми седи на една масичка с един от близнаците, който забива молив малко над окото му. Искрено се притеснявам за всички деца, защото агресията ескалира”, каза майка на друго дете.

Агресивните близнаци са били преместени от друга забавачница. Родителите са изпратили редица жалби до различни институции и сега чакат резултат.

В момента в забавачката текат проверки, обясни директорката на лечебното заведение.

Директорката на детската градина обясни, че в момента текат проверки. Тя посочи, че след подаден сигнал е назначен помощник на учителя в групата, а психолог работи постоянно с децата.

„Те не са на ресурсно подпомагане. Наистина имат поведенчески проблеми. С тях работи и логопед. Аз нямам правомощията да ги изключа от градината”, добави Медарова.