• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Бой в парламента

Бой в парламента

48 прегледа

Депутатите стигнаха до саморазправа в Народното събрание в началото на петъчния парламентарен контрол. В пленарната зала възникна напрежение между „Продължаваме Промяната” и ДПС. По разказ на участвалите в него реплика на депутат от ПП Росен Костурков „боклук” към депутат от ДПС е довела до напрежението. Костурков обаче отрича да е наричал така своя колега.

Протестът от вчера доведе до ответна реакция на една от опозиционните партии.

„Вчера станахме свидетели на опити за Майдан в България. Предстои дебат за вота на недоверие. Нека не допуснем да ни отнемат държавата”, заяви Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

„Г-н Костадин явно е единственият, който тика държавата към някакъв конфликт и го търси целенасочено. Знаете ли какво видяха българските граждани вчера и какво го притеснява него? Видяха как „Възраждане” гласува с ДПС. Страх го е, че всички го видяха и най-вече го разбраха, че заедно с ГЕРБ е следващият Волен Сидеров”, каза Явор Божанков.

След тези думи се стигна до физически сблъсък. В кулоарите депутати, участвали в него, обясниха причината.

„Г-н Костурков обмени реплики с ДПС и станах, за да няма повече контакт. Хамид дойде и казах те да си приберат техните хора, а ние ще приберем нашите. Той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска. Не чух какво каза Костурков”, заяви Настимир Ананиев.

И допълни: „ДПС са много изнервени и явно са готови да стигнат до физическа саморазправа. Хамид е опитен парламентарист, но ДПС са изнервени и има защо. Физическата саморазправа обаче не е отговорът на това, което се случва“.

Хамид Хамид също коментира случилото се.

„Това, което аз чух, е Костурков, има един костур, взе да обижда колегата с патериците Халил Летифов – нарече го „боклук”. Отидох да питам защо го нарече така. Настимир Ананиев отзад ме задърпа, взе да ми крещи. Аз се обърнах и си го бутнах и той театрално залитна и падна върху колегите си. Задърпа ме за сакото, взе да ми крещи и аз се обърнах и леко го побутнах, но той скочи назад, артист”, каза той.

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top