• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Виктор Спига остава в ареста

Виктор Спига остава в ареста

47 прегледа

Съдът остави в ареста обвиняемия Виктор Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерка, бившата приятелка и бизнес партньор на Спига.

Според магистратите от Софийски градски съд по делото има достатъчно данни, за да се предположи, че именно Спига е извършил жестокото деяние.

Той беше екстрадиран от Италия преди дни, след като напусна България в деня на изчезването на Алена Щерк.

Под конвой и с пранги на краката костариканецът Виктор Спига беше доведен в Софийския градски съд.

Спига е направил опит да заличи следите на престъплението в дома си, твърдят от прокуратурата. Събраните доказателства сочат, че след жестоткото деяние Спига се е прибрал вкъщи, измил се е, поистил е дрехите си и тогава е отишъл да върне колата на жертвата. Според доказателствата мъжът е сложил тялото на Щерк в колата й, за да го изхвърли край Радомир.

По думите на прокурор Радост Нацева, освен откритото ДНК на жертвата в дома на Спига, по колата на Щерк са открити и ДНК следи от самия Спига. Телефонът на жертавата все още не е открит, като по следно сигнал от него е засечен на излизане от България в посока Гъция.

Защитата възрази на събраните доказателства. Любен Казанлиев, адвокатът на обвиняемия Виктор Спига сподели пред Нова тв, че доказателствата,  са непълни, противоречиви и дори могат да се приемат за оневиняващи.

Според адвоката на близките на Щерк убийството е имало как да бъде предотвратено. 47-годишната жена е подавала сигнали срещу бившия си приятел в полицията. „Аз не представлявам само близките на Алена, аз представлявам и нея, тъй като имах щастието да я познавам от 25 години. Можеше този случай да не стигне до фатален край. Ето двойният аршин, в който едни случки и едни събития се разследват бързо, а други, за които има данни, че се е очаквало да се случи нещо, са оставени настрани”, каза адвокат Христо Ботев.

Решението за постоянния арест на Спига не е окончателно и може да се обжалва пред втората инстанция.

Погребението на Алена ще бъде в края на юни, това е решението на близките.

Снимка: gospodari.com

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top