• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Временно ограничение на движението по „Хемус“ в посока София

Временно ограничение на движението по „Хемус“ в посока София

80 прегледа

Временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за всички МПС, поради снегопочистване, съобщиха от Aгенция пътна инфраструктура (АПИ). Трафикът в посока София се осъществява за всчики МПС по обходен маршрут: Правец – Ботевград – път I-1 – София. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

В София почистването започна от 2 часа тази нощ. Кметът Йорданка Фандъкова възложи на фирмите да разположат машините на определените от Столичния инспекторат 66 местостоянки. С приоритет се почистват улиците, по които преминава градския транспорт, както и стръмните места и мостове в града.

Управителите на фирми имат задачата да създадат и нужната организация за почистване на спирките и подходите към подлезите.

При необходимост временно ще се затварят за движение пътни отсечки за извършване на обработки. Днес се извършват обработки на пътищата в природен парк Витоша, където и в момента вали сняг.

Снимка: архив Булфото

 

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top