• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Върху какво ще се фокусира Новогодишният музикален фестивал в София

Върху какво ще се фокусира Новогодишният музикален фестивал в София

178 прегледа

11 концерта и едно съпътстващо събитие очакват почитателите на Новогодишния музикален фестивал в НДК, който ще се проведе от 15 декември 2021 до 1 януари 2022 г., съобщават от stolica.bg.

Тазгодишното мото „Музиката е енергия“ се насочва вниманието към младите български изпълнители, които вече са утвърдени имена на международните сцени.

Новогодишният музикален фестивал ще бъде открит на 15 декември в с два вълнуващи концерта, единият от които е в партньорство с Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

„Коледно вълшебство“ от 19:00 часа в зала 11 ще ви срещне с възпитаниците на Музикална академия и Академичния симфоничен оркестър. Солисти на състава ще бъдат едни от най-талантливите деца, които в момента се обучават там.

Другите две събития са „Предколедни искри“ (16 декември, зала 9) с интересна камерна програма с произведения от Йохан Хумел, Йозеф Хайдн, Ференц Лист и др. и „Брас разходка по Коледа“ (22 декември, зала 6), с джаз стандартите на Ари Барозо, Фред Фишер, Дон Себески, Джералд Маркс, Сиймор Саймън и още много други.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top