• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Диетолог изведе трите най-полезни вида риба. Вижте кои са те:

Диетолог изведе трите най-полезни вида риба. Вижте кои са те:

62 прегледа

Рибата има множество полезни вещества, като се започне от омега-3 киселини и завършва с високото съдържание на протеини. Но, определено има някои видове морски обитатели, чиято консумация носи повече ползи за организма, съобщава DarikNews, позовавайки се на портала на Cleveland Clinic.

Диетолог Джулия Зумпано казава, че в сардините има два грама Омега-3 на порция, което е един от най-високите проценти сред рибите. Освен това сардината е с ниско съдържание на живак, а като плюс е и евтина. Този вид риба насища организма с калций и витамин D.

Херингата съдържа около 1,5 грама Омега-3 на порция, което е повече мастни киселини в сравнение със сьомгата и рибата тон. В херингата също има по-малко живак, отколкото в другите риби, богати на Омега-3 (риба тон, скумрия, риба-меч и камбала).

Атлантическата скумрия и скумрията от Аляска са много богати на Омега-3. Но някои видове от тази риба не са толкова полезни. Например, Кралската скумрия от Западната част на Атлантическия океан и Мексиканския залив, както и испанската – те са с високо съдържание на живак.

Диетолозите посочиха и три вида риба, които просто не си заслужава да консумирате. Това са тилапия (поради ниско съдържание на Омега-3), риба тон, включително и на консерви (най-високо съдържание на живак) и вносен сом (може да съдържа опасни химични вещества и антибиотици).

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top