• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Директори на училища в цялата страна ще споделят добри практики за борба с агресията

Директори на училища в цялата страна ще споделят добри практики за борба с агресията

68 прегледа

Министерството на образованието и науката започва кампания,целяща да проучи опита на училищата в цялата страна в борбата с агресията. До 20 март т.г. директорите на училища могат да споделят добрите си практики за превенция и преодоляване на рискови ситуации, както и да разкажат за конкретни случаи, съобщават от министерството. Всяко училище може да сподели до три позитивни практики, описания или ученически истории.

Учениците ще имат възможност да се включат в процеса, като разкажат писмено за реални събития, в които са участвали или на които са станали свидетели. Те ще трябва да да опишат конкретна случка през своите и през очите на други участници – на агресора, на пострадалия, на снималия или публикувалия клипа в интернет. В разказите си те трябва да посочат дали са търсили и получили подкрепа, както и да отправят послание към съучениците си. Текстовете ще бъдат анонимни. Информацията ще се събира при пълна защита на личните данни и ще послужи за обмен на добри практики и поредица от дейности за намаляване на агресията в училище.

Целта на кампанията е децата и младежите да анализират събитието от различни гледни точки, за да подобрят уменията си за идентифициране на проблемни ситуации. Цели се още повишаване на мотивацията на децата да предотвратяват проблемната ситуация. Така децата ще знаят как да реагират, когато нещо подобно се случи отново, смятат от МОН.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top