• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Допълнителни автобуси и места в БДЖ по празниците

Допълнителни автобуси и места в БДЖ по празниците

149 прегледа

БДЖ ще пуснат допълнителни места за пътувания с бързите влакове за празниците. Причината е голямото натоварване, най-вече от София към страната. Предвидени са и допълнителни автобуси за коледните и новогодишни празнични дни.

Повече вагони в композициите по най-натоварените направления бяха пуснати още днес следобед. Допълнителни вагони са предвидени също така за утре – 24 декември, както и за последния почивен ден – 03 януари 2022 г.

„Най натоварените участъци в момента са София-Варна, Варна-София, Варна-Пловдив, Пловдив-Варна, София-Бургас, София-Добрич и София-Видин, София-Плевен и София-Пловдив. Това обхваща целия период на почивните дни предвид на това, че доста голям брой хора са си слели празничните дни, като са си осигурили дните 29, 30 и 31 като почивни, и в тази връзка не разделяме коледните от новогодишните празници“.

Също така допълнително от автогара София се очаква да потеглят още 15 автобуса. Информационните гишета ще работят 24 часа, катоинформация може да се получи и по телефона.

Снимка: Тв Европа

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top