• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Едни от най-красивите коледни базари!

Едни от най-красивите коледни базари!

205 прегледа

Целият декември е като една зимна приказка, но несъмнено едни от най-красивите допълнения към тази приказка са коледните базари. Дори и по местата, където снежната покривка липсва, те успяват да вдъхнат живот на коледния дух с вкусните си гозби, греяното вино, тематичните песни и блещукащите светлини.

По цял свят се отварят коледни базари, но едни от най-красивите се подреждат в следната класация според данни на esky:

1. Унгария – освен че е избран за най-добър коледен базар за 2020г., базарът в Будапеща печели и за най-красив, най-екологичен и базар с най-добър коледен дух. Посетителите могат да се насладят на благотворителни концерти и да запазят околната среда, като използват екологични чаши и прибори за хранене, докато остатъците се рециклират. Те могат също да прекарат забавен следобед на ледената пързалка и да се насладят на чаша греяно вино и традиционна унгарска кухня.


2. Австрия – Magic of Advent превръща площада пред кметството на Виена в една сбъдната фантазия и е един от най-известните коледни базари в Европа. Той разполага с много ръчно изработени коледни сувенири, прекрасно украсени елхи, сладкиши и сгряващи напитки. Също има и забавни коледни работилници, в които най-малките посетители могат да разгърнат своето въображение.


3. Полша- Разположен в историческия център на града, коледният панаир в Гданск, е нещо като приказка. Може би не случайно този коледен базар е определян като най-романтичния в Европа. Има много светлини, коледни играчки и вълшебно настроение, а за влюбените има отредено и специално място, на което да си пожелаят любовта им да бъде една истинска, безкрайна любовна история.


Макар и от скоро при нас да присъства този обичай, с нищо не отстъпваме на европейските ни съседи, тъй като НЕ големината на площта е толкова важна, колкото настроението, което се създава. А едва ли можем да посочим друга нация, която умее да се забавлява повече от нас българите!

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top