• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Едни от най-опасните места по света

Едни от най-опасните места по света

114 прегледа

„Да пътуваш, означава да притежаваш света.“ – Бъртън Холмс

Несъмнено пътуването е едно от нещата, за които отделяш средства и в замяна ставаш по-богат. Светът е огромен и 1 живот със сигурност не е достатъчен за да се посети всяка една точка на земята. Има много известни дестинации и места, които си заслужават да се видят, но има и местности които са доста опасни. Ето и някои от тях:

  • Красива като рая, опасна като ада! Слънцето изгаря напуканата земя, трептящи миражи объркват очите, а сухият въздух и прах изсмукват влагата от устата и очите. Падината Данакил в Етиопия е едно от най-горещите, най-сухите и най-ниските места на планетата. Точно заради това достъпът е силно ограничен и контролиран.
  • Рио де Жанейро- най-опасният град на планетата. Несъмнено златните плажове и пъстрите карнавали са незабравими гледки и изживявания, но там всеки ден са регистрирани над 700 престрелки. Още с пристигането си туристите са предупреждавани да не посещават някои квартали и никога да не излизат да се разхождат по улиците с ценности и дори с паспортите си.
  • Национален парк Mадиди- този парк основан в Боливия Преди 11 години. Днес той е един от най-големите национални паркове в света. Известен е с най-агресивната и отровна флора от което и да е място в света. Опасността е в ухапването на насекоми, което може да предизвика тежка алергична атака. Освен това, ларви на гадатели и мухи могат да влязат в човешкото тяло с питейна вода или храна.
  • Една от най-опасните подводни вертикални пещери е Синя дупка на брега край египетския град Дахаб. Красива и ужасна, тя е позната като „Еверест“ за водолазите. Но на нейното дъно са намери смъртта си десетки гмуркачи, затова второто име на Синята дупка е „Гробище на водолази“. На дъното на вертикалната пещера и до днес лежат телата на загинали гмуркачи, както и части от техните екипировки.
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top