• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Ежедневни малки навици с огромни ползи за здравето

Ежедневни малки навици с огромни ползи за здравето

97 прегледа

С навлизането в зряла възраст човек започва да се замисля по-сериозно за здравето си. Причината за това се крие не само в натрупването на житейски опит, който помага за осмисляне и пренареждане на житейските приоритети, но и в нови телесни усещания.

Те се получават в резултат на процесите на изхабяване и увреждане на органите и системите в тялото. На преден план изниква необходимостта да се забави стареенето, пораждащо различни проблеми от здравно естество.

Повечето хора се ориентират към активния спорт. Той обаче е подходящ повече за физически силния и млад организъм. Физическите натоварвания са тежки и понякога безсмислени, защото проучванията показват, че всъщност истината е в ежедневните дребни навици, които лесно търпят промяна.

Съществуват основни навици за най-важните и засегнати от възрастта органи и системи в тялото. Ето кои са те:

  • Грижа за костите – те губят своята плътност, появяват се различни оплаквания и с времето се задълбочават. За да се забави този процес се препоръчва приемането на храни богати на колаген, ежедневно раздвижване на ставите и пиене на много течности.
  • Грижа за храносмилателната система – оплакванията от лошо храносмилане не подминават почти никого. Редовната употреба на всякакви лекарствени средства за справяне с проблема може да се избегне с някои прости навици, като движението след всяко хранене, бавно и продължително хранене и трябва да избягваме приемането на течности по време на хранене.
  • Грижа за добрия сън – с течение на годините едно от основните оплаквания е разстройството на съня. Недоспиването, трудното заспиване, честото събуждане накъсват съня и създават чувство на умора при събуждане. Можете да избегнето това като отстраните всякакви технологии в близост до леглото и избягвате да гледата екрана на телефона или лап топа преди лягане.
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top