• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Експерти посочиха коя риба е най-здравословна

Експерти посочиха коя риба е най-здравословна

66 прегледа

Рибата мойва е посочена като един най-ценните морски дарове, заради здравословните и свойства. Тя може да допринесе за нормалната функция на редица процеси в тялото.

Мойва (капелин, каплин) е малка фуражна риба от мирисово семейство, открита в северната част от Атлантическия, Тихия и Северния ледовит океан.

Тя е призната за един от най-ценните морски дарове. Също така е продукт на достъпна цена, който заема водеща позиция по брой полезни и лечебни свойства, пише DarikNews.

Според експертите мойва е вкусна, здравословна риба, достъпна за почти всеки. Пържи се, вари се, пуши се и се осолява. Използването на тази риба може да нормализира нивото на холестерола в кръвта, да повиши имунитета, а високото съдържание на йод помага да се избегнат някои проблеми с щитовидната жлеза.

Използването на мойва като източник на витамин С, фолиева киселина и тиамин се крие в способността ѝ да повишава хемоглобина, да нормализира функциите на стомашно-чревния тракт, да подобрява апетита и да има общо тонизиращо действие върху организма.

Естествените протеини, с които е обогатена рибата, напълно насищат тялото, но в същото време се усвояват перфектно. Рибата съдържа също почти всички незаменими аминокиселини. Използването на мойва допринася за нормализиране на кръвното налягане.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top