• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Експерт посочва леда като част от много полезен сутрешен навик

Експерт посочва леда като част от много полезен сутрешен навик

46 прегледа

Като здравословни сутрешни навици се посочват триенето на лицето с кубче лед, пиенето на вода сутрин и зареждането на организма с хранителни вещества, благодарение на най-важното хранене за деня.

Алергологът и имунолог Евгения Паршина изброи три прости и същевременно много полезни сутрешни навика, които ще помогнат за подобряване на здравето и поддържане на силата на тялото и духа, предаде DarikNews.

Според нея един от здравословните навици е триенето на лицето с кубче лед. Тази процедура ще помогне на сутринта да възстановите тонуса на кожата, да облекчите подуването и торбичките под очите, а също и да се ободрите.

Можете да замразите както обикновена вода, така и различни билкови отвари, казва Паршина.

Тя обаче предупреждава, че този метод не е подходящ за всички.

Тези, които имат чувствителна кожа или страдат от възпаление, розацея и други кожни заболявания, трябва да се въздържат от третирането с кубчета лед.

Също така процедурата не се препоръчва за тези, които наскоро са направили химически пилинг.

Пиенето на вода сутрин също е изключително важно, защото регулира редица процеси в организма. Чаша вода на гладно сутрин ускорява обмяната на веществата и подобрява хормоналния баланс, а храносмилането става по-ефективно в следващите часове от деня.

Закуската е най-важното хранене за деня и не бива да се пропуска. Тя зарежда организма с хранителни вещества и енергия за целия ден.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top