• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Екстрадираха убиеца на Алена Щерк

Екстрадираха убиеца на Алена Щерк

49 прегледа

Виктор Спига, обвинен за убийството на Алена Щерк, беше екстрадиран в България. В четвъртък българските власти официално ще му повдигнат обвинение. Спига беше докаран от Италия,  където пристигнал в деня на престъплението.

3 седмици след убийството на Щерк, близките й все още са в шок и не могат да повярват, че нея вече я няма. За ревността на бившия й приятел, физическия и психически тормоз разбрали от приятелите й. Алена не искала да тревожи майка си – Силвия, предаде Нова тв.

„Мъка, мъка, страшна мъка е. Тя толкова обичаше танците и с танци ще я изпратим в последния й път”, споделя жената.

Виктор Спига доброволно се съгласил да бъде върнат у нас, където да бъде съден за убийство по особено жесток начин. Властите в Анкона обаче са се съгласили Спига да бъде екстрадиран у нас при едно условие.

„Че ако евентуално му бъде наложено наказанието в България, той ще бъде върнат за изтърпяване на това наказание в Италия”, обясни говорителят на Прокуратурата Десислава Петрова.

8 удара по главата с тъп предмет са причинили смъртта на 47-годишната жена, сочат данните от съдебно-медицинската експертиза. Оръжието още не е открито, но близо до мястото, където е захвърлено тялото, криминалистите попаднали на бутилката белина, с която Спига се е опитвал да изчисти следите от кръв по колата и гаража.

„Неговото съгласие за предаване не представлява самопризнание по смисъла на нашия наказателен процес. Те само съкращават процедурата и не обуславят сами по себе си решението на италианските власти”, каза Петрова.

За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, до живот или до живот без право на замяна. В събота Софийският градски съд ще реши дали да задържи Спига за постоянно в ареста.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top