• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Ето за какво е полезно бялото вино

Ето за какво е полезно бялото вино

69 прегледа

Оказва се, че прави костите по-плътни. Все пак напитката следва да се пие в умерени количества.

Пиенето на вино може да бъде защитно средство срещу сърдечносъдови заболявания, метаболитен синдром и други здравословни усложнения, в зависимост от вида на консумираното вино, предава DarikNews.

Пиенето на червено вино е свързано с по-ниски нива на висцерални мазнини. Това са някои от основните изводи от ново проучване, публикувано в списанието Obesity Science & Practice.

Въпреки че консумацията на бяло вино не повлиява на нивата на висцералните мазнини, проучването показва, че умерената консумация на бяло вино може да предложи своя собствена уникална полза за здравето на възрастните хора: по-плътни кости, съобщава „Сайънс Алерт“.

В проучването е установена по-висока костна минерална плътност сред възрастните хора, които са пили бяло вино в умерени количества. И не е открита същата връзка между консумацията на бира или червено вино и костната минерална плътност.

Проучването се основава на широкомащабна база данни, наречена UK Biobank, на 1869 възрастни бели хора на възраст от 40 до 79 години, съобщили за демографски фактори, алкохол, диета и начин на живот чрез въпросник с тъчскрийн. След това са събрани данни за височина, тегло и кръвни проби от всеки участник и е получена информация за телесния състав.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top