• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Забранява се левият завой на кръстовището на „Ал. Малинов“ и „Анна Ахматова“

Забранява се левият завой на кръстовището на „Ал. Малинов“ и „Анна Ахматова“

253 прегледа

От 15 декември се забранява левия завой от бул. „Ал. Малинов“ към ул. „Анна Ахматова“ за транспортните потоци, движещи се в  посока бул. „Цариградско шосе“. Целта е подобряване на пътната обстановка и пропускателната способност на булеварда, както и облекчаване на трафика на кръстовището.

Според експерти,  „натовареността“ на описания по-горе ляв завой е от порядъка на 60 – 90 МПС/ч. – за пиковите часове на денонощието. Алтернативни маршрути за левия завой са:

  • Ляв завой на кръстовището на бул. “Ал. Малинов“ и бул. “А. Сахаров“ и десен завой към ул. “Димитър Доспевски“;
  • Достигане и използване на пътен възел на бул. “Ал. Малинов“ и бул. “Цариградско шосе“, за извършване на обратен завой и последваща маневра десен завой към ул. “Анна Ахматова“.

Статистиката на Пътна полиция за пътниинциденти, показва, че за последните 5 години са констатирани над 60 ПТП в рамките на кръстовището, при които има 9 ранени участници в движението. Огромна част от настъпили ПТП са в следствие неправилна преценка и/или нарушение на ЗДвП при извършването на въпросния ляв завой.

С новата организация на движение се  цели подобряване на транспортното обслужване в района, намаляване на задръжките в рамките на кръстовището и значително намаляване на транспортния травматизъм.

Снимка: www.sofia.bg

Заглавна снимка: peskiadmin

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top