• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Заради строеж: Пропадна блок в „Овча купел“

Заради строеж: Пропадна блок в „Овча купел“

534 прегледа
Жилищен блок пропадна в столичния квартал „Овча купел“, сигнализираха местни жители. По сградата вече са се образували пукнатини около педя.
Живущите в блока поясняват, че от четвъртък са започнали свлачищни процеси. Според тях причината е некомпетентното укрепване на изкопа от строителя. Те са подали сигнал към фирмата, която строи в съседство, но служителите продължили да копаят.
Строителните работи започнали преди месец. От тогава започнали и проблемите. Обитателите на блока се притесняват, че канализацията също е компрометирана, което е сред причината за свлачището. Те искат да се извърши проверка, която да установи дали има извършено укрепване. Подали са и сигнал в районната
администрация.
Заместник-кметът по строителството на район „Овча купел“ обясни, че проверка е извършена. По думите му укрепителните работи са направени „на парче“ и вероятно не съответстват на проекта.
Чичков ще изиска от строителя проекта, за да види дали са били спазени изискванията, ако се установи нарушения ще бъде съставен акт.
Снимка: bTV
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top