• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Защо не трябва да заспиваме гладни?

Защо не трябва да заспиваме гладни?

39 прегледа

Заспиването на празен стомах е вреден навик, който може да ни причини здравословни проблеми. Със сигурност повечето хора се опитват да не вечерят много късно, защото това също не е здравословно, но не по-малко вредно е да си лягаме гладни.

Хапването късно вечер ви кара да изпитвате вина. Затова предпочитате да стискате зъби и да се опитвате да заспите. Заспиването на гладно обаче е проблем, който не само може да ви накара да не можете да заспите, а може да се окаже и вреден навик.

Храненето късно вечер, особено с обилна храна и особено с добавяне на любим десерт накрая, е рецепта за напълняване, за влошаване на здравословното състояние и редица проблеми, които произтичат от това. Не е нужно да сте лекар, за да знаете, че този вечерен ритуал е вреден за здравето и фигурата.

Със сигурност традиционните късни похапвания пред телевизора са нещото, от което непременно трябва да се въздържите. Това важи за всички опаковани лакомства, десерти, тестени изделия и висококалорични храни с добавени наситени мазнини и захари. Те носят напълно ненужни калории на организма и пречат на осъществяването на важни процеси в тялото преди и по време на сън, пише za-jenata.bg.

Тези храни влияят и на апетита на следващия ден. Това означава, че ако сте ги консумирали късно вечер, вероятността да ви се приядат и на следващия ден, е голяма. Така добавяте още повече ненужни калории и вещества към диетата си, които са причинители на наднормено тегло и свързаните с него заболявания.

Какви са вредите от лягането гладни?

Да си легнете гладни е също така мъчително за организма, както и преяждането с вредни храни късно вечер. Стържещият стомах може да ви накара да се взирате в тавана цяла нощ. Трудността в заспиването може да ви накара да станете и да отидете до хладилника.

Лежането на празен стомах е предпоставка за поява и на киселини, които навлизат обратно в хранопровода, пречейки ви да заспите.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top