• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Илон Мъск казва, че следващата кола на Tesla няма да има волан

Илон Мъск казва, че следващата кола на Tesla няма да има волан

47 прегледа

Илон Мъск разкри нови подробности за „роботакси” на Tesla , разкривайки, че той няма да разполага с волан или педали и ще бъде толкова евтин за каране като автобус, предаде independent.co.uk.

Говорейки пред акционерите по време на тримесечния разговор за печалбата на компанията в сряда, г-н Мъск каза, че компанията за електрически автомобили планира да започне масово производство на самоуправляващите се таксита през 2024 г.

„Ние също така работим върху ново превозно средство, за което споменах при откриването на Giga Texas, което е специално роботакси“, каза г-н Мъск.

„Той ще бъде силно оптимизиран за автономност – което означава, че няма да има волан или педали. Има редица други иновации около него, които мисля, че са доста вълнуващи, но е основно оптимизиран за постигане на най-ниската напълно обмислена цена на миля или километър, като се брои всичко.

„Разглеждайки някои от нашите прогнози, изглежда, че пътуването с роботакси ще струва по-малко от билет за автобус, субсидиран билет за автобус или субсидиран билет за метрото.“

Роботакси е голямо отклонение от бизнеса с леки автомобили на Tesla, но ще използва същата автономна технология, разработена за гамата от електрически автомобили Model S, Model 3, Model X и Model Y.

Продажбите на тези превозни средства допринесоха за рекордни печалби през първото тримесечие на 2022 г. за Tesla, като доставките нараснаха с 68% въпреки недостига на веригата за доставки.

Компанията отчете печалба от 3,3 милиарда долара (£2,5 милиарда) през първите три месеца на годината, след като достави повече от 310 000 автомобила на клиенти.

Две нови фабрики в Тексас и Германия вероятно ще видят, че броят на доставките ще продължи да нараства, тъй като производството се увеличава, за да отговори на търсенето.

Представянето на robotaxi е планирано за следващата година, което е амбициозен график за новия тип превозно средство. Разработването, тестването, регулаторното одобрение и масовото производство са процес, който обикновено отнема няколко години, въпреки че г-н Мъск е известен със своите агресивни цели, които не винаги се изпълняват.

„Мисля, че може да бъде много мощен продукт, където се стремим да достигнем обемно производство през 2024 г.“, каза г-н Мъск.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top