• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Мъск създава нова социална мрежа

Мъск създава нова социална мрежа

53 прегледа

Мъск сериозно разкритикува Twitter и заяви, че платформата не позволява свобода на словото. Това го е подтикнало към идеята за създаването нова платформа за социални медии. Той дори публикува анкета, в която пита потребителите на Туитър дали смятат, че платформата се придържа към принципите за свободата на словото.

Илън Мъск обяви, че “сериозно обмисля” създаването на нова платформа за социални медии в отговор на широката пропаганда и фалшиви новини онлайн. Както обикновено, милиардерът заяви намеренията си в Twitter.

Макар че непрестанно публикува там, Мъск отправя сериозни критики към Twitter, като твърди, че платформата не позволява свобода на словото, пише CNN Business.

“Като се има предвид, че Twitter трябва да е един вид обществена платформа, неспазването на принципите на свободата на словото фундаментално подкопава демокрацията”, коментира Илън Мъск.

Туитът на милиардера идва малко след като той публикува анкета в Twitter, в която запита потребителите дали вярват, че платформата се придържа към принципа на свободата на словото. Над 70% от потребителите гласуваха с “не”, отбелязва money.bg.

Ако Мъск наистина създаде нова платформа, той ще се присъедини към нарастващото портфолио от технологични компании, които се позиционират като шампиони на свободата на словото и които се надяват да привлекат потребители, които смятат, че възгледите им са потиснати в платформи като Twitter, Facebook на Meta Platform и YouTube на на Alphabet, коментират експерти.

До момента обаче нито една от компаниите, включително Truth Social на Доналд Тръмп, конкурентите на Twitter Gettr и Parler, както и видео сайтът Rumble, не са се доближили до достигане на обхвата и популярността на масовите платформи.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top