• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Какви са ползите за здравето от йога?

Какви са ползите за здравето от йога?

138 прегледа

Йога е практика за, естествен и здравословен живот, която произхожда от Индия. Включва медитация, както и комбинация от пози и дихателни упражнения. Практиката се фокусира върху повторното свързване на участника с неговия ум и тяло и се разглежда като форма на физическо, умствено и духовно развитие.

Сред ползите за здравето от практиката на йога са намаляване на хроничната болка, стабилизиране на кръвното налягане и намаляване на стреса. Йога подобрява силата, гъвкавостта, дишането, баланса, гръбначния стълб, кръвния поток и психичното здраве.

Стрес- йога помага да се справим със стреса, защото подобрява нашата концентрация. Когато насочим ума си върху дишането и изключим външния свят, ние възстановяваме нашето спокойствие и благоприятстваме на ума.
Гъвкавост и подвижност- йога подпомага на нашата физика чрез подбрани пози за всяка част от тялото. След дълъг ден пред компютъра или тежък физически труд, практиката от асани възстановяват нашето тяло, като укрепват ставите и раздвижват кръвообращението.
Дишане- йога ни учи как да дишаме правилно и да изхвърлим натрупания вреден и остатъчен въздух от белите дробове. Има много видове дишания, които влияят по различен начин на нашето тяло, но преди да започнем с тази практика трябва да се доверим на компетентен учител, който да ни покаже техниките.
Начин на живот- йога ни учи да живеем по начин, който да благоприятства самите нас. Когато служим на другите и помагаме на тези, които имат нужда, в замяна получаваме блаженство и щастие.

Практикуването на древната наука има много позитиви върху забързания и стресов живот, който живеем днес. Тези от вас, които са решили да се потопят в магията на йога, трябва да намерят подходящия учител, който да ги въведе в практиката, за да може ползите от йога да са полезни.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top