• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Какво да направите ако сте прекалили с яденето покрай празниците

Какво да направите ако сте прекалили с яденето покрай празниците

80 прегледа

Трудно бихме отрекли, че през декември е най-хубавото време през годината, заради събиранията с приятели, семейство, топлината и – разбира се, храната.

Последното обаче се превръща в проблем, когато прекалим с него. Макар да знаем, че мярката е ключът към щастието за почти всичко, в празничния сезон е особено лесно да се изкушим с толкова много храна навсякъде около нас. Обещаваме си да внимаваме, за да не прекаляваме с храната, но докато сме се увлекли в разговори и излежаване, накрая усещаме, че не се е получило.

За случаите на преяждане обаче има няколко неща, които може да направите, за да облекчите състоянието си. Ето кои са те:

• След обилна вечеря не е препоръчително да се легне веднага, ако имате възможност разтъпчете храната с бавни разходки или някаква не натоварваща дейност.
• Пийте вода, за да улесните дейността на стомаха. На следващия ден вероятно ще се чувствате по-добре, не е нужно да избягвате определени храни, но не рискувайте да преядете в два последователни дни.
• Самоконтрол- можем да се наслаждаваме на любимите си храни, но без да прекаляваме – важното е да помним, че преяждането се дължи най-вече на апетит, а не на глад, затова яжте бавно и усещайте вкуса на всяка хапка.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top