• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Какво ще включва експозицията на музей с постиженията на Ким Чен-ун?

Какво ще включва експозицията на музей с постиженията на Ким Чен-ун?

23 прегледа

Откриването на Музеят на Корейската революция се случва по повод 10-годишнината от идването на власт на лидера на Северна Корея.

По случай 10-годишнината от идването на власт на лидера Ким Чен-ун в Северна Корея се открива Музеят на Корейската революция. В него ще бъдат показани снимки и видеозаписи за “безсмъртните лидерски постижения” на Ким, за които се съобщава от корейските медии от 2016 г. насам. Тогава той обеща на Конгреса на управляващата Работническа партия, че ще изгради отговорна държава с ядрени оръжия.

Експозицията ще включва и писмо от ноември 2017 г., в което Ким заявява, че Северна Корея е завършила разработването на “държавна ядрена сила” след тестване на нова междуконтинентална балистична ракета.

Ден преди това се проведе национална среща в чест на лидера, на която се стигна до заключението, че Ким е дал на страната „статут на военна сила, оборудвана с всемогъщи средства за самоотбрана“.

Ким официално дойде на власт като първи секретар на управляващата партия на 11 април 2012 г., след смъртта на баща му Ким Чен Ир през декември 2011 г.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top