• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Какво ще се промени във вашето тяло ако се въздържате от сладко

Какво ще се промени във вашето тяло ако се въздържате от сладко

57 прегледа

Въздържането от сладкиши води до значителни подобрения в организма. Не само загубата на тегло ще бъде забележима, ако спрете консумацията на сладки изкушения.

Значителни подобрения в тялото се наблюдават след отказа от сладки лакомства дори само за един месец, твърди ендокриноложката Татяна Бочарова в интервю за агенция РИА Новости, цитирани от БГНЕС.

Тя призовава да се внимава какво пише на етикетите на продуктите. По думите й, храните с над 22,5 грама захар на 100 грама са твърде сладки. Лекарката припомни, че захарта може да бъде описана с няколко различни наименования като хидролизирано нишесте, меласа, фруктоза, малтоза, пудра захар и др.

Според нея, месец след като човек спре да консумира сладко, ще настъпят забележими подобрения във всички системи на тялото му – от стомашно-чревния тракт до хормоналните нива.

Освен това метаболизмът ще се подобри и човек може да загуби до четири килограма тегло. Бочарова добави още, че кожата ще претърпи промени към по-добро, тъй като захарта помага за разграждането на колагена, който предотвратява появата на бръчки.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top