• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Камиони блокираха центъра на София

Камиони блокираха центъра на София

65 прегледа

Камиони и тежка техника блокираха движението в центъра на София днес по обед. Служители на пътно-строителни фирми излязоха на протест пред парламента в 9 часа сутринта, а след това разположиха камиони по булевард „Цар Освободител“. Те искат държавата да им изплати над 1,1 млрд. лв. за извършени от тях дейности.

„Ние сме тук, искаме да работим. Просто искаме да работим това, което е нашата работа, не да уволняваме служители и те да отиват в чужбина. Да сме тук и гордо да казваме „Ние сме строители на пътищата на държавата“. Една година вече не се полагат никакви грижи за тях. Една година не ни се възлагат работи. Една година не ни се заплаща за всичко, което сме свършили“, заяви членът на Контролната комисия на ББК „Пътища“ инж. Георги Златев.

ой допълни, че не са разплатени средствата за почистването на пътища за януари, февруари и март, а всички фирми, които извършват тези дейности са работили – закупили са сол, горива и са плащали заплати.

„Днес сме тук, за да протестираме заради системното неглижиране на всичко, което трябва да се прави за българските пътища“, каза още инж. Златев.

По-късно протестиращите поеха на шествие към Министерството на финансите, където хвърлиха стотинки пред входа му, а след това стигнаха и до Министерския съвет.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top