• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Класни стаи на открито насърчават функционалната интелигентност

Класни стаи на открито насърчават функционалната интелигентност

108 прегледа

След реализирането на идеята за календар „Вдъхновяващи места за игра и спорт за деца в България 2022“, от сдружението „Безопасни детски площадки“ са подели друга инициатива – създаването на карта с класни стаи на открито.

„Има, появяват се такива класни стаи не само в големите градове. Практиката напоследък се налага все повече. Тези стаи за различни, някои дори са с чинове и столчета. Искаме да насърчим и общностите, които могат да се възползват от всякакви форми на учене“, разясни пред Радио София Мая Цанева от сдружението.

Тя е убедена, че подобни пространства ще дадат възможности и на учителите, и на учениците за по-забавен и атрактивен начин на провеждане на уроците. Освен това чрез движение и преживяване са запомня по-лесно.

Проектът са нарича „София учи на открито“. Предвижда се създаване на сайт, в който ще могат да се записват събития в такива пространства на открито и ще се споделят добри практики.

Целта е насърчаване на функционалната интелигентност – това става, когато за активността средата те вдъхновява и дори принуждава да действаш, допълни Мая Цанева.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top