• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Кои бяха най-впечатляващите книги на панаира

Кои бяха най-впечатляващите книги на панаира

92 прегледа

Ето кои са някои от най-емблематичните и завладяващи книги, според impressiodir.bg, които бяха представени на Софийският международен панаир на книгата миналата седмица:

„Приказки“ от Оскар Уайлд – Най-новото издание на популярните приказки на Оскар Уайлд излиза на български в превод на Венцислав К. Венков. Но и с изумителните илюстрации на художника Дамян Дамянов, който ги определя като „Най-доброто от мен досега“.

„Един ден в музея“ от Тодор Петев и Зорница Христова – Книгата е носител на наградата на журналистическото жури „Златен лъв“ 2021 на асоциацията на издателите и книгоразпространителите „Българска книга“. Изданието е покана за разходка, за игри и за получаване на познание най-вече за деца, но за техните настойници.

„История на българското изобразително изкуство“ (1904-1991) от Кирил Кръстев – Епохалният труд с текстове на големия български изкуствовед Кирил Кръстев, включва изследванията му за периода от Древността до края на ХХ век. Изданието включва житейските и професионалните истории на поне 100 художници и близо 800 цветни изображения и репродукции на произведения на изкуството, предоставени от държавни галерии и частни колекции.

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ от Рене Карабаш – Това е книга-писмо, нестандартно и фино издание, оформено като писмо. Необичаен е и литературният подход, защото Рене Карабаш пише надграждайки жанровете, в епистоларна поезия в проза или прозаична поетичност под формата на писма. Човек на име Омар пише и изпраща писма на бъдещата си съпруга, която още не е срещнал и която не познава.

„На конци. 1968. Една действителна история“ от Веселин Праматаров – Това е първият политически комикс в България. Месец след нахлуването на войските на Варшавския пакт в Чехословакия през 1968 г., за да сложат край на Пражката пролет и започналите демократични промени в обществото, трима български студенти – Едуард Генов, Александър Димитров и Валентин Радев – написват и разпространяват позиви срещу участието на българската армия.

Трейлър „На конци. 1968. Една действителна история“

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top