• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Кои са едни от най-скъпите хобита по света

Кои са едни от най-скъпите хобита по света

105 прегледа

„Кефът цена няма“ са казали хората, но за някои хобита са ви нужни сериозни средства. Ето кои са някои от на-скъпите хобита според класацията на vesti.bg:

Околосветско пътешествие – За това хоби се изисква сериозен бюджет и изключително добра логистика, защото разходите във всяка държава и на всеки континент ще са различни за нощувки и път. Разбира се има и много други фактори, които също трябва да се пресметнат.

Състезания с яхти – те се нарежда в класацията на едни от най-скъпите хобита. Като оставим на страна нужната екипировка, несъмнено най-скъпият елемент е състезателната яхта. Някои луксозни яхти достигат до милиард.

Планинско катерене – Алпинизмът може да се окаже скъпо хоби, особено когато искате да изкачвате големи върхове. Специалната екипировка е много скъпа, а за самата експедиция са ви необходими и закупуването на достатъчно храна, вода и медицински консумативи.

Колекциониране на изкуство – Свикнали сме да виждаме новини за картини, продадени за милиони долари. Затова не е случайно, че това е едно от най-скъпите хобита, които малцина могат да си позволят. Запалените колекционери могат да се похвалят с колекции, възлизащи на милиони и дори милиарди.

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top