• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Коя черта на мъжкия пол привлича най-много жените?

Коя черта на мъжкия пол привлича най-много жените?

61 прегледа

Много дами казват, че интелектът е чертата на силния пол, която ги привлича най-много. Оказва се обаче, че не е точно така:

Най-привлекателната мъжка черта за жените не е интелектът, а чувството за хумор. До този извод са стигнали психолози от университета на Гьотинген, Германия, съобщава сайтът на учебното заведение, цитирани от БТА.

Дамите често заявяват, че смятат интелектуалните способности на мъжете за една от най-привлекателните им черти. В действителност обаче техните твърдения за предпочитани качества могат да се различават от това, което те се опитват да открият в партньорите си.

За целите на изследването участвалите в него дами е трябвало да оценяват физическата привлекателност, интелекта и остроумието на представители на силния пол.

Направените тестове са показали, че жените много точно определят нивото на интелигентност на мъжете. Оказало се обаче, че то не е ключовият фактор при избора на романтичен партньор. По-желани от дамите са били забавните представителите на силния пол с добри физически характеристики.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top