• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Кулинарно пътешествие в Испания: най-вкусните видове тапас

Кулинарно пътешествие в Испания: най-вкусните видове тапас

73 прегледа

Tака както в ориенталската кухня е прието да бъдат сервирани на трапезата различни видове мезета, така и испанците са приели този ритуал, но при тях той носи името тапас. Тапасите са всякакви салати, колбаси, рибни и морски деликатеси и какво ли още не, но винаги на малки порции.

Нека поговорим малко повече за тези вкусни предястия, които са едно от чудесата на Испания и които много често заменят цяла вечеря.

По правило идеята им е да не служат за наяждане, а просто да възбудят апетита на хората и да ги подготвят за основното ястие. Тапас се предлагат в почти всички заведения в Испания.

Ето кои са основните видове тапас в испанската кухня:

Кюфтенца с доматен сос

Типичните тапас, които можете да си поръчате в Мадрид, но всъщност имат арабски корени. Представляват малки топчета кайма с доматен сос, към които може да бъде добавен и грах.

Испански колбаси

Испания е известна със своите колбаси, така както Швейцария е известна със сирената си. Под формата на тапас те обикновено се предлагат нарязани на тънко и се поднасят върху малка дъска. Сред предпочитаните колбаси са надениците чоризо, бялата и черната наденица, салчичон, бизбе, фует и др.

Маслини

Испания е страната, където има посадени най-много маслинови дръвчета в Европа и няма нищо чудно техните плодове да са така разпространени. Като тапас се предлагат обикновено пълнените маслини с чушка, кисела краставичка или аншоа.

Калмари

Обикновено те се пържат или панират и придобиват вид на чипс. Много вървят с чаша студена бира.

Паеля

Паелята е ориз със морски дарове. Обикновено се поднася в малка купичка придружена с хляб. Това ястие много върви с популярното „tinto de verano“ или иначе казано-  вино, разредено със сок.

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top