• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Латиноамериканска държава обяви намеренията си да създаде град, базиран на биткойна

Латиноамериканска държава обяви намеренията си да създаде град, базиран на биткойна

50 прегледа

Република Ел Салвадор иска да изгради нов град, като идеята е изцяло да е базиран на биткойна. Плановете са наистина грандиозни.

Ел Салвадор обяви, че иска да изгради голям Bitcoin град. Той ще носи името на криптовалутата и ще разчита на нея за всички услуги, съобщава CoinDesk.

“Биткойн сити” ще бъде в подножието на вулкан, като ще бъде направена електроцентрала там, за да може да се използват неговите ресурси за възобновяема енергия, обяви президентът на страната Наиб Букеле. Градът ще бъде разположен в кръг, подобно на монета.

В центъра ще има голям площад с архитекура като самата монета на Bitcoin. В града ще има и летище, пристанище, търговски и жилищни площи. Няма да има и никакви данъци. Градът ще разчита на “копане” на Bitcoin, за да се финансира, пише vesti.bg.

За сега не са обявени срокове за започване на проекта и завършването му. Страната остава един от големите привърженици на криптовалутата, като планира и Bitcoin ценни книжа на стойност 1 млрд. долара. Средствата ще бъдат използвани за енергийна инфраструктура и купуване на още активи от криптовалутата.

Ел Салвадор предвижда още създаването на закон за криптовалутите, както и издаване на лицензи за криптоборси. Страната очаква голям интерес към ценните книжа, като обещава голяма възвръщаемост в края на периода. Една от целите е страната да стана “Сингапур на Латинска Америка”, казва Самсън Моу, директор на Blockstream.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top