• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Музей “Земята и хората” кани децата на приключения

Музей “Земята и хората” кани децата на приключения

7 прегледа

Националният музей “Земята и хората” организира “Летни ваканционни игри`22”. Заниманията ще се провеждат на 20, 22, 28, 29 и 30 юни, съобщават от културната институция.  Участието е възможно само с предварително записване. Началният час е 11:00 ч., а продължителността на всяка от срещите е около 90 минути. Заниманията са подходящи са деца от 7 до 13 години.

Заниманияа започва на 20 юни с инициатива, наречена „Раждането на Луната“. Децата ще научат за могъщите сили, оформили света ни. Играта-беседа е за ученици от 4 до 6 клас.

“Дълбините на земята” е втората темата, с която ще се запознаят децата на 22 юни, сряда. Играта е за деца от 2 до 5 клас и ще им разкаже за откритията в скалите и ядрото.

В последната седмица на юни са предвидени три срещи. Във вторник – 28 юни, темата е свързана с минералите. Срещата е подходяща за децата от 2 до 5 клас. Малчуганите ще се научат как да разпознават отделните минерали. На следващия ден – 29 юни, заниманието ще разкаже на малките приключенци за съкровищата на Земята.

В четвъртък – 30 юни, е предвидено ателие на тема “Цветна мозайка” за деца от 1 до 4 клас.

Снимка: Столица.бг

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top