• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Над 1000 нарушения дневно в София

Над 1000 нарушения дневно в София

65 прегледа

Над 1000 сериозни нарушения по пътищата се заснемат всеки ден в столицата. Най-фрапиращият случай е от преди няколко дни – шофьор кара с 200 км/ч на Южната тангента при ограничение от 80 км/ч, съобщи началникът на „Пътна полиция“ към СДВР Тенчо Тенев в ефира на Нова телевизия.

„Само от началото на годината досега има над 100 000 нарушения за превишена скорост. Фишове са връчени на 70 000, а на 30 000 предстои да им бъдат връчени. Над 1000 са случаите, при които има заведени преписки за отнемане свидетелствата за правоуправление“, обясни Тенев.

По думите му най-сериозните и чести нарушения в София са тези за неспазването на дистанция. „Само да завали малко дъжд в София и започват да се удрят масово автомобили на кръстовища, на светофарни уредби, и то по 3-4-5 автомобила. Много хора не внимават, гледат си в телефоните, не се съобразяват с това, че асфалтът е мокър“, пояси началникът на КАТ – София. Други чести причини за ПТП-та в столицата са превишената скорост, неправилните маневри, неправилното изпреварване. Алкохолът продължава също да е сериозен проблем. Само за изминалата нощ са заловени 12 души, шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Увеличава се броят на дрогираните шофьори.

„Вчера имаме случай с шофьор на 32 години, който имаше 3,85 промила алкохол в кръвта. Този водач предизвика ПТП. Нямаше жертви, но имаше доста ранени хора – счупване на ръце и крака.“, каза още Тенев. Той пояси, че от началото на годината до момента има пет произшествия с тротинетки. „Ние ги санкционираме и ще продължим. Доста млади хора не се съобразяват с правилата за движение. До 14 години могат да карат тротинетки само по велоалеите, а до 16 години имат право да се движат по пътното платно, но само в крайна дясна лента”, обясни началникът на „Пътна полиция”.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top