• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Най-възрастният мъж на света каза каква според него е тайната на дълголетието

Най-възрастният мъж на света каза каква според него е тайната на дълголетието

46 прегледа

Венецуелски земеделец на 112 години – Хуан Винсенте Перес стана най-възрастният мъж на планетата след смъртта на испанеца Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, съобщи АФП, позовавайки се на Книгата на рекордите на Гинес.

Хуан Винсенте Перес е роден на 27 май 1909 г. в гр. Ел Кобре, щат Тачира.

От Гинес сочат, че “Той е с изключително здраве и памет. Спомня си детството, сватбата си, имената на братята, децата и внуците си”, предаде DarikNews.

След десет дена Хуан Винсенте Перес ще отпразнува 113-ия си рожден ден. Той живее в планинското село Сан Хосе де Боливар, също в щата Тачира.

“Обича да е със семейството си и приятелите си, за да разговаря и да разказва истории”, добавиха от световната организация за отчитане на рекордите, базирана във Великобритания.

Тайната на дълголетието според Хуан Винсенте Перес е човек да работи много, да почива добре през нощта и да “пие по чаша алкохол всеки ден”.

Хуан Винсенте Перес е започнал да работи на полето от малък. На пет години вече е помагал на родителите си. Когато възмъжал, помагал на съседите си да разрешават поземлените си спорове в селото, където живеел.

Вдовец е от 25 години след 60-годишен брак. Има 11 деца, 41 внуци, 18 правнуци и 112 пра-правнуци.

Испанецът Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 г., също беше на 112 години. Той почина на 19 януари 2022 г., по-малко от месец преди 113-ия си рожден ден.

Най-възрастната жена е французойка на 118 години – сестра Андре, с рождено име Люсил Рандон. Тя е родена на 11 февруари 1904 г.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top