• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Нова опасност в „Овча купел“

Нова опасност в „Овча купел“

453 прегледа

Жителите на „Овча купел“ са изправени пред сериозен проблем. Зелените площи в квартала гъмжат от кърлежи. За това сигнализират местните.

„След разходка с кучетата в „Овча Купел“ 1 се прибираш с нови трима домашни любимци. И няма значение дали ще се разходим пред блока, зад блока или отстрани. Кварталът е пламнал от кърлежи и е крайно време да се вземат мерки“, споделя Ралица Стефанова.

„Днес един кърлеж се разхождаше по главата на детето ми. Кучетата са с каишки и не им се забиват, но ги носят вкъщи. Детето ми е малко и почвам да се ядосвам с тези кърлежи, сега окосиха тревата и те са се разскачали ама трябва и да пръскат“, разказва Александра Димитрова.

Овчакупелци припомнят, че кърлежите са преносители на Лаймска болест.

„Това е нечувано! София! Столица! А ние не можем да излезем спокойно, защото всичко е пламнало – буквално! И не, не ходим из високи треви или нещо подобно, ходим си по тротоара, на улицата – пълно е с кърлежи. Вчера един се разхождаше върху главата на детето ми, това нормално ли е?! Къде са властите, къде са органите, кой трябва да пръска и защо не го прави?!“, гневят се потребители в мрежите.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top