• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Нова секира с горивата навръх Великден

Нова секира с горивата навръх Великден

141 прегледа

Нов ръст на цените на горивата се очаква в дните преди Великден. Това обявиха от  Асоциацията на търговците, производителите, вносителите и превозвачите на горива.

От там направиха сравнение с цените през април миналата година. Тогава литър бензин А95 е струвал 2,10 лева, а сега средната му цена е 2,95 лева. Дизелът се е купувал за 2,09 литъра, а сега е с левче по-скъп. Газът от 1,10 е скочил на 1,60 лева за литър.

От Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива очакват през следващите дни да има ново увеличение.

„Ако се задържи тенденцията от последните два-три дни, цените няма да бъдат надолу. Очаква се леко повишение. По простата причина, че фючърсите за дизел и бензин скочиха на международните пазари. Това няма да се отрази веднага на колонките, но, ако се задържи така, след седмица може да има леко увеличаване с около една, две, три стотинки на ден“, заяви Димитър Хаджидимитров, заместник-председател на Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива пред БНТ.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top