• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Нов сигнал за просещи деца в София

Нов сигнал за просещи деца в София

140 прегледа

Нов сигнал за просещи деца регистрираха в София на Националната телефонна линия за деца 116 111, съобщи Нова тв.

Само през изминалата седмица са регистрирани два сигнала. Нов сигнал за просещи деца регистрираха в София на Националната телефонна линия за деца 116 111, съобщи Нова телевизия.
По информация на Дирекция „Социално подпомагане“ на място веднага е изпратен екип социални работници, но на адреса не са намерени деца. Постоянната смяна на местата им обаче възпрепятства работата на екипите.

През 2021 г., по инициатива на председателя на Държавната агенция за закрила на детето  д-р Елеонора Лилова, са организирани няколко междуинституционални срещи с представители на Главна дирекция „Национална полиция“, Столична дирекция на вътрешните работи и Агенцията за социално подпомагане. Направени  са няколко съвместни обхода от два екипа с представители на ангажираните институции. Добрата координация между всички институции е от изключителна важност, заради трудността на установяването на местонахождението на просещите деца.

През миналата година на Националната телефонна линия за деца 116 111 са подадени 51 сигнала за просещи деца, като 30 от тях са на територията на София.
от началото на 2022 са регистрирани 4 сигнала, като 3 от тях са в столицата.

Установени са четири деца, които продават цветя по заведенията на централни улици в София. Дирекция „Социално подпомагане“ извършва актуална оценка на случая и риска от въвличането им в просия. Към момента две от децата са с предприета мярка на закрила извън семейна среда, а със семейство активно работи дирекция „Социално подпомагане“. С останалите деца също се работи от страна на социалните работници.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top