• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Обвиниха един от задържаните вчера

Обвиниха един от задържаните вчера

73 прегледа

Един от двамата задържани за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в София на 25 март, вече е с повдигнато обвинение. С постановление на наблюдаващия прокурор К. И. е задържан за срок до 72 часа. Припомняме, че двама мъже бяха задържани за показното убийство на Иванов.

Те са заловени вчера при проведена специализирана полицейска операция между Столична дирекция на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Жандармерия“ и Специализиран отряд за борба с тероризма (СОБТ). „Извършени са претърсвания и изземвания на немалко адреси на територията на град София, включително и две претърсвания извън столицата. Претърсени са и четири автомобила, иззети са немалък брой веществени доказателства.

В днешния ден са назначени и няколко експертизи“, заяви на брифинг Стойно Цветков – ръководител на отдел „Разследване“ към МВР – София. Простреляният в Лозенец е бивш полицай По думите му категорични доказателства за извършеното убийство има само за едното лице. Смята се, че той е физическият извършител на престъплението. Самото убийство е било планирано предварително. Извършителят е проучил района, в който е живеела жертвата, дни преди стрелбата се упражнявал да с подобно оръжие и си е осигурил кола, с която да напусне местопроизшествието.  За втория задържан все още не може да се каже със сигурност дали има участие в убийството.

И двамата мъже са криминално проявени. Те са известни на органите на реда за телесни повреди, заплаха за убийство и хулиганство. Към момента има и лице, което е обявено общодържавно издирване. Работи се по няколко версии. Една от тях е за неуредени финансови взаимоотношения за престъпна дейност.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top