• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Обмислят изграждането на „солна стая“ в столичната ДКЦ № 22

Обмислят изграждането на „солна стая“ в столичната ДКЦ № 22

24 прегледа

Намерение за изграждане на „солна стая“ в столичната ДКЦ № 22 бе разгледано от членовете на здравната комисия към Столичния общински съвет.

Ръководството на поликлиниката ще осигури 20 000 лв финансиране за оборудването.

Солните стаи се превръщат в известен метод за подпомагане лечението на респираторни и кожни заболявания, проблеми с нервната система, алергии и др. Подобен тип стаи се разполагат в някои болнични и здравни центрове, както и детските заведения в София.

Този тип стаи пресъздават естествения микроклимат на здравословната среда в пещерите, на морския бряг или подобно на боровите гори.

Педриатите често препоръчват този тип терапия за лечение на най-малките пациенти при астма, бронхит, кашлица, пневмония, синузит, кожни заболявания. Микроклиматът и релаксиращата обстановка в „солната стая“ благоприятстват и за успокояване на нервната система, като се намалява стресът и умората. Обогатеният с кислород и солни кристали въздух повишава обменните процеси в кръвта, а отрицателните йони помагат за нормализиране на функциите на мозъка. Халотерапията помага за справяне със стрес, депресия, главоболие, безсънние и др.

Управителят на ДКЦ № 22, д-р Лили Иванова смята, че инвестицията в съоръжението ще може да се изплати за около 2 години, тъй като педиатри, невролози и кожни лекари често изписват халотерапия за своите пациенти и има търсене на този вид медицинска услуга.

Снимка: novinata.bg

 

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top