• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Общински съветник алармира: Пътят край Владая е рисков, може да падат свлачища

Общински съветник алармира: Пътят край Владая е рисков, може да падат свлачища

117 прегледа
Пътят София – Перник в района на Владая е опасен. Той може да бъде затрупан от свлачища, сигнализира общинския съветник Карлос Контрера.
Миналата седмица той внесе искане в МРРБ за изготвяне на проект и предприемане на мерки за укрепването на свлачището след местността „Черния кос“.
То се активизира на 10 декември миналата година. На пътя се свлякоха земни маси и и скали, а отсечката беше затворена.
Причината за падането на свлачището е преовлажняването на почвата. Контрера твърди, че след почистването на пътното платно АПИ не е
взела никакви мерки за укрепване на пробления участък. Именно за това е решил да се обърне директно към регионалния министър.
„Настоявам незабавно да се извърши обследване, да се изготви проект за укрепване и да се осигурят средства от държавния бюджет, за да може през 2022г. да се укрепи и този проблемен участък. Алармирам от сега, защото пролетното снеготопене и дъждовете могат да доведат до нови свличания и този път да бъде блокиран за движение.
През участъка освен интензивния автомобилен трафик преминават и автобуси на обществения транспорт на София (А58 и А59), както и
междуградски и международни автобусни линии. Надявам се, че министерството в бърз порядък ще възложи проектираните и изграждането на укрепителни съоръжения“, написа във Facebook Контрера.
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top