• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Овча купел на протест срещу застрояването на зелените площи

Овча купел на протест срещу застрояването на зелените площи

557 прегледа

Жителите на столичния квартал „Овча купел“ се събраха на протест днес, за да изразят недоволството си от предстоящ строеж между две от детските градини в района.

Мястото на предвидените строежи е на ул. „Антонин Колар“ – зелената площ, заключена между ОДЗ 33 „Сребърни Звънчета“, 84 ОДЗ „Детелина“, блокове 39, 40, 41 и 23, като прокетите са за две нови осеметажни сгради. Живущите искат в квартала да има повече зелени площи.

Според тях презастрояването отнема площ за детски площатки и паркоместа и това ще доведе до допълнително затрудняване на инфраструктурата в района.

Направени са опити за среща с главния архитект на София, но все няма обратна връзка. Надеждите им са, че все пак ще бъдат чута на мястото няма да се строи, а те ще продължат да използват площите за отдих и почивка.

Протестът беше подкрепен от повечето инициативни комитети – „Заедно за Овча купел“, „Овча купел- обединени“, „Инициативен комитет на живужите“, „Овча Купел Дишай“, както и от кмета на района и няколко общински съветници от БСП.

Видео от протеста може да видите тук

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top