• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Овча купел с проект за парк в близост до болница „Здравето“

Овча купел с проект за парк в близост до болница „Здравето“

1 487 прегледа

Ланд. арх. Стоян Йорданов се включи в Програмата на Столична община „София избира“ с проект за изграждане на нов парк в близост до болница „Здравето“ в район „Овча купел“ на стойност 730 000 лв.

„София избира“ е програма за реалаизация на проекти за подобряване на градската среда, предложени и избрани от гражданите чрез гласуване. Целта е да се насърчи прякото участие на гражданите, неправителствените и професионални организации в прилагането на проекти и разпределението на бюджети на общината.

Бюджетът на Програмата за 2022 г. е 1 000 000 лв. Крайният срок за подаване бе 31.01.2022г. Гласуването за проектите започна вчера, 14.02 и ще продължи 1 месец. Тази година София беше класирана на финала в конкурса „Зелена столица на Европа“, като приоритетна е темата за устойчивото развитие на града и справянето с климатичните промени. Целта е трансформацията на градските пространства с оглед подобряване състоянието на околната среда, насърчаване на устойчивото придвижване, по-добър достъп на гражданите до места за отдих и подпомагане запазването на биоразнообразието в града, както и предлагане на мерки за справяне с климатичните промени.

„Подадените проекти от гражданите са в сфери като създаване на нови паркове, засаждане на дървета, устойчивото управление на отпадъците, рециклиране на отпадъците, озеленяване на спирки, създаване на кътове за отдих“ – съобщи Елица Панайотова – координатор на Програма „Зелена София“.

Гражданите имат възможност да гласуват само за един проект и само по веднъж. Събралите най-много гласове проекти, които влизат в определения общ бюджет, ще пристъпят към последващ етап на реализация. Гласуването става онлайн на интернет страницата на Столичната община, където има информация за всички 37 проекта, които участват в надпреварата. На страницата има бутон „гласувай“, оцветен в зелено, следва въвеждане на телефонен номер, на който се получава есемес с код, който трябва да се въведе на сайта, за да бъде гласът валиден. Изисква се и геолокация, за да е сигурно, че гласуването става от София, като може да се гласува само веднъж.

До 14 март 2022 г. Може да гласувате онлайн тук.

Снимка: Offnews

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top