• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Охранител нарисува очички на безценна картина, грози го затвор

Охранител нарисува очички на безценна картина, грози го затвор

52 прегледа

Руски охранител „разкраси“ безценно произведение на изкуството, пишат световните медии. Той решил да нарисува очички с химикалка на картина, на която фигурите нямат лица.

По време на посещението си в центъра Йелцин в Екатериненбург през декември двама туристи забелязали малки кръгли очички, нарисувани с химикалка, върху картината „Три фигури“ на Анна Лепорская. Авангардното произведение на изкуството представлява три фигури в абстрактен стил без лица.

Въпросният охранител единствен пазел безценната творба. След установяване на „разкрасяването” той бил уволнен и срещу него е започнало криминално разследване, предаде bTV.

Мотивите на мъжа все още не са ясни, но се предполага, че е изпаднал в „момент на лудост”. Мъжът може да получи сериозна глоба за деянието си, както и три месеца затвор.

Картината „Три фигури” била дадена назаем на музея. Сега предстои реставрацията ѝ, което може да струва 250 000 рубли. При проверка от специалисти било установено, че химикалката е пробила най-горния слой боя.

Лепорская е съветски артист като е най-известна за дизайните на сгради, изложби и с рисуването си. Нейни творби могат да бъдат открити в много от големите музеи в страната.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top