• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Още един депутат се отцепи от ИТН

Още един депутат се отцепи от ИТН

44 прегледа

Шести депутат се отцепи от „Има такъв народ“. Това е Кирил Симеонов. Народният представител е подал заявление с желанието си да напусне редиците на партията на Слави Трифонов в деловодството на НС.

„Тъй като съм на трибуната искам да кажа нещо от сърцето си, без да съм подготвял никакви речи. В политиката съм влязъл на абсолютно меритократичен принцип, без да имам родители партийци, без някой да ме подкрепя, без бизнесмени зад мен, без нищо. Когато се видях със Слави Трифонов, той ме пита за какво съм там и за какво се боря. Казах му, че съм там, за да се борим срещу системата и статуквото. Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо”, заяви той от парламентарната трибуна.

Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти от депутатите от останалите партии в управляващата коалиция, които се изправиха на крака.

„Хората, които ме познават във Варна знаят, че аз от години наред открито съм опонирал на управлението на ГЕРБ, особено във Варна. Аз съм създател на платформата „Спаси Варна”, която няма общо със „Спаси София”. В крайна сметка аз съм длъжен да изляза и да го заявя – аз не съм ГЕРБ, не съм ДПС и когато се прибера вкъщи, искам да гледам децата си в очите”, каза още той.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top