• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Още парични обезщетения за деца, които не са приети в детска градина

Още парични обезщетения за деца, които не са приети в детска градина

134 прегледа

Нараства броят на семействата, които получават парични обезщетения поради липса на свободни места за децата им в държавните и общински детски градини у нас. Правителството одобри допълнително 333 763 лв. за обезщетения за общо 798 деца. Средствата се изплащат за периода 15 септември – 31 октомври, съобщиха от Министерство на образованието и науката (МОН).

Това е третото подобно финансиране за тази година. За периода януари-май кабинетът отпусна 548 656 лв. за общо 440 неприети деца, а за времето от 1 юни до 14 септември- 361 785 лв, за общо 400 деца.

Проблемът с липсата на свободни места в детските градини е само в София, тъй като за момента само две от децата, за които ще се плати компенсация, живеят извън столицата. От днешното финансиране Столична община ще получи 333 299 лв. за 796 деца. Средствата се предоставят на родителите за извършени разходи за отглеждане и обучение на децата им. Право на компенсации имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас,които не са приети в детска градина за съответната учебна година поради липса на места, казват от МОН.

Снимка: „Монитор“

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top