• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Петков: 6 месеца не знаем кой отговаря за ИТН

Петков: 6 месеца не знаем кой отговаря за ИТН

82 прегледа

Не бих казал, че трябва да говорим за провал. Това е продължението на една промяна, която започна още миналата година и тя е много трудна, заяви премиерът. Опитваме се и мисля, че ще успеем да изчистим задкулисието от управляващата коалиция. Това заяви в интервю за БНТ премиерът Кирил Петков след тежката политическа седмица.

„Всички харесваха Никола Минчев в парламента. Беше гласувано против него като човек“, коментира още Петков.

„Днес още един депутат от ИТН каза аз избирам България, избирам да бъда част от тази промяна и няма да натискам повече бутона с ДПС и ГЕРБ. Аз се надявам на още такива случаи в следващите дни. Ние сме в парламента заради тези хора на улицата и когато усетиш подкрепата, знаеш, че е правилно това, което правиш. Идеята е да се борим за идеи, а не някой да се опитва да прави провокации. Надявам се на мирни протести даже не в подкрепа на правителството, а в подкрепа на промяната“, допълни още премиерът.

„Нашият огромен проблем първите 6 месеца е, че докато знаехме кой отговаря за ДБ, за БСП, нямахме идея кой отговаря за ИТН – дали е Тошко Йорданов, Слави Трифонов или някой друг“ каза Петков.

„Никой не е приел никой в бивша компания. Аз обещах, че ще се боря за тази държава. От първия ден казах, че ще разчитам на 12 депутата, които поставят България над политическия си лидер. Видяхме, че първите 5 смели българи решиха да го направят, днес го направи шестият, така че има надежда. Когато един депутат е дал клетва за България, а не за Слави Трифонов, тогава аз мога да му кажа какви са нашите каузи за България“, добави той

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top