• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Полицаи и надзиратели на палатков лагер в София

Полицаи и надзиратели на палатков лагер в София

65 прегледа

Полицаи и надзиратели в затворите отново излязоха на протест. Този път се заканиха да опънат палатков лагер пред Министерството на финансите. В момента там е разположена шатра, в която денонощно ще има протестиращи.

Те настояват за увеличение на основните възнаграждения с 25% и стартиране на реална и цялостна промяна в Министерството на вътрешните работи и специализираните дирекции в правосъдното министерство.

Протестиращ полицай показа предпазно средство, което му осигурили от МВР в деня на изборите – остатъци от памперси, зашити с ластици.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви: „Имаме връзка с управляващите, говорим си. Само че няма никакъв резултат“.

„Искаме увеличение на основните възнаграждения в системата на МВР и специализираните дирекции на Министерството на правосъдието и реална реформа в сектор „Сигурност““, уточни той.

При протестиращите дойде и министърът на правосъдието Надежда Йорданова. Тя обясни, че искането за увеличение на заплатите е обсъдено с министъра на финансите Асен Василев в рамките на бюджетната процедура. „След приключване на функционалния анализ на двете структури – ГДИН и Главна дирекция „Охрана“ този въпроси ще бъде поставен в рамките на процедурата за актуализиране на държавния бюджет през юни“, обеща тя.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top